BAKI DÖVLƏT UNİVERSİTETİ

COIA-2020 beynəlxalq konfransı sona çatdı

28/08/2020

Nəqliyyat, Rabitə və Yüksək Texnologiyalar Nazirliyinin dəstəyi, Bakı Dövlət Universitetinin Tətbiqi Riyaziyyat Elmi-Tədqiqat İnstitutunun təşkilatçılığı ilə Bakıda Sənaye Tətbiqli İdarəetmə və Optimallaşdırma 7-ci Beynəlxalq Konfransı (COIA-2020) onlayn formatda işini davam etdirib.

Konfransın üçüncü günü  ilk olaraq Plenar mərüzəçilər, professor B. Polyak (Rusiya) və professor L. Nizhnik (Ukrayna) məruzə etdilər.

Məruzələrdən sonra Konfrans öz işini bolmələrədə davam etdirdi. 10 bölmədə 30-dan artıq  məruzələr dinlənildi.

Bağlanış mərasimini Konfransın  təşkilat  komitəsinin sədri, akademik Fikrət Əliyev açdı. O, bildirdi ki, dünyanın 20-dən artıq ölkəsindən  alimlərin iştirak etdiyi konfransda 237 məqalə məruzə olundu.

Sonra Nəqliyyat, Rabitə və Yüksək Texnologiyalar Nazirinin müavini Elmir Vəlizadə cıxış edərək Konfrans iştirakşılarını salamladı və Konfransın yüksək səviyyədə kecirildiyini bildirdi. O, həm plenar, həmdə bölmələrdə  çox maraqlı məruzələr olundu bildirdi.  Növbəti 2022-ci ildə keçiriləcək konfransın  Bakıda keçirilməsinin uyğun olacağını bildirdi.

Sonra Konfrans iştirakşılarından akademik Asəf Hacıjev (Bakı), Leonid Nizhnik (Ukrayna), professor Ahmet Ocak Akdemir (Türkiyə), professor Nazim Mahmudov (Kipr), Boris Polyak (Rusiya) və AMEA müxbir üzvü Vaqif Guliyev (Bakı) çıxış edib konfrans haqda öz təssüratlarını bildirdilər. İştirakçılardan  professor Nazim Mahmudov növbəti konfransın Kiprdə və professor  Ahmet Ocak Akdemir  Türkiyədə keçirilməsini  təklif etdilər.

Sonda Bakı Dövlət Universitetinin Tətbiqi Riyaziyyat Elmi Tədqiqat İnstitutunun direktoru, təşkilat  komitəsinin sədri, akademik Fikrət Əliyev  konfransın tarixindən, əhəmiyyətindən və görülən işlərdən söz açdı. Həmçinin bu sahənin dünyada inkşafında, yeni-yeni ideyaların yaranmasında oz sözünü deyib və deyəcəkdir. Xüsusilə burada alınan nəticələr tətbiqi xarakter daşıdığından ölkəmizin sənaye və iqtisadiyyatına tətbiqlərdə bunlar müəyyən mənada istifadə oluna bilər.  O, konfransın 2022 ildə keçiriləcəyini  konfrans iştirakçılarının nəzərinə çatdırdı. Konfransın dəqiq tarixini təşkilat komitəsi ilə müzakirədən sonra bildiriləcəyini söylədi. Sonra O, konfrans iştirakçılarına öz minnətdarlığını bildirib, Konfransı bağlı elan etdi.